"I will not rescue you,

Because you are not powerless.

I will not fix you,

For you are not broken.

I will not heal you,

For I see you, in your wholeness.

I will walk with you through the darkness,

As you remember your light."

Sheree Bliss Tilsley

LEVENSTHERAPIE

De stem van je lichaam

In ons deel van de wereld ligt de focus vaak op het mentale. We leven veel in ons hoofd, we verbinden met anderen via ons hoofd. Onze gedachten zijn bepalend voor wie we zijn. 'Ik denk dus ik besta'.

Daarbij vergeten we ons lichaam, onze emoties. Terwijl onze ervaringen zich eerst en vooral in het lichaam manifesteren. Wanneer onprettige ervaringen zich in het lichaam vastzetten, kunnen ze leiden tot psychische problemen en zelfs ziekte. Je lichaam is echter ook je redding: wanneer je leert luisteren naar de stem van je lichaam kan werkelijke heling plaatsvinden. Het is daarom cruciaal om in therapie niet alleen naar gedachten of gedrag te kijken, omdat het slechts symptomen zijn van veel dieper liggendere zaken.

Levenstherapie kijkt daarom naar alle dimensies, verbindt het lichamelijke met het psychische, emotionele en spirituele. Deze holistische vorm van therapie is daarmee diepgaand en transformerend. Zoals de psychiater Thomas Hora zegt: 'alle problemen zijn psychologisch, maar alle oplossingen zijn spiritueel.'

Voor wie?

Wil je:

 • onprettige (traumatische) ervaringen verwerken?
 • inzicht krijgen in de oorsprong van vastzittende patronen, en deze leren loslaten?
 • je meer in verbinding voelen met jezelf en je omgeving?
 • meer uit je hoofd en in je lichaam komen?
 • in je volle licht stappen en vanuit je ziel gaan leven?
 • meer vreugde en energie in je leven ervaren?
 • meer zelfvertrouwen voelen?
 • je grenzen leren voelen en aangeven?
 • leren omgaan met overprikkeling?
 • meer dan alleen praten?


Dan is Levenstherapie wellicht iets voor jou.

Sessies

Tijdens de sessies bespreken we je allereerst je levensloop, je fysieke en emotionele klachten en je hulpvraag. We onderzoeken daarna samen de oorsprong van je denk- en gedragspatronen. Dat gaat vaak terug naar de eerste jaren van je leven, en soms zelfs daarvoor. Al tijdens de conceptie en de maanden in de baarmoeder ontstaat de blauwdruk van je leven. Wanneer er iets niet 'stroomt', wanneer je vastzit in patronen, wanneer je fysieke klachten ervaart, etc, heeft dat vrijwel altijd te maken met trauma.

Trauma ontstaat niet alleen bij een grote voor de hand liggende gebeurtenis zoals misbruik of oorlog. Trauma ontstaat ook wanneer je als kind structureel niet ontmoet bent in je behoeften. Zoals arts en therapeut Gabor Maté zo treffend noemt: 'trauma is not only the bad things that happen to you, it's also the good things that didn't happen to you'. Dat 'onzichtbare trauma' is in iedereen aanwezig, zo subtiel dat je je er vaak niet van bewust bent. Het heeft echter grote impact op je systeem op alle lagen. Zolang de pijn niet gevoeld en geheeld wordt, zorgt het voor afgescheidenheid in je systeem en wordt het zelfs doorgegeven aan de volgende generatie. Inzicht en bewustwording is de eerste stap naar heling, het compassievol leren voelen van de (vaak geheel onbewuste) pijn is de volgende stap.

Ik ontmoet je hierin met liefdevolle aanwezigheid. Ik creëer de veilige ruimte die nodig is om pijnlijke ervaringen onder ogen te komen en terug te bewegen naar heelheid. Naast gesprekken gebruik ik lichaamsgerichte oefeningen, ademtechnieken en mindfulnessoefeningen om je bewustzijn te vergroten. Hoe meer je aanwezig kunt zijn in het hier en nu, in je lichaam, bewust van alle emoties en sensaties (hoe pijnlijk of verdrietig ook), hoe meer er heling plaats kan vinden. Ook kan systemisch werk, chakrawerk en healing onderdeel zijn van de sessie.Praktische informatie:

 • Een therapiesessie duurt 1-1,5 uur.
 • In 2023 hanteer ik een gereduceerd tarief van € 75,- i.v.m. mijn opleiding.
 • Ik krijg supervisie vanuit School of Life over de sessies, wat een mooie verdieping geeft.
 • De sessies kunnen tot 24 uur vantevoren kosteloos worden geannuleerd.

Over mij

Lisa Mérelle (1979)

Ik werk inmiddels ruim 17 jaar in het bedrijfsleven, waarin ik met heel veel plezier en energie organisaties begeleid in het vinden en leven van hun essentie. Ik word er heel gelukkig van om datzelfde met mensen individueel te doen. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door wie mensen in hun kern zijn, wat hen beweegt, wat hen heeft gevormd. En ik heb altijd al een groot verlangen om daar licht op te schijnen om mensen verder te helpen. Om mensen weer in verbinding te brengen met hun essentie. Om het licht aan te steken. Want als iedereen z'n licht in de wereld brengt, wat wordt het dán een mooie plek.

Om me daaraan te wijden ben ik begin 2019 begonnen met de 5-jarige HBO-opleiding Levenstherapie aan School of Life Nederland. Een opleidingsinstituut voor levenstherapie en bewustzijnsontwikkeling, op basis van energetisch werk, traumaheling, lichaamswerk en coaching. Specifiek heeft traumatherapie mijn diepe interesse, Gabor Maté is hierin voor mij een grote leermeester.


Van nature ben ik sensitief en doortastend op een zachte manier. Om samen alle lagen af te pellen en tot de essentie van jouw zijn te komen is voor mij het mooiste werk dat er is.

Ik ben aangesloten bij:


Opleidingen (o.a.):

 • 2019-heden: HBO Levenstherapie - School of Life Nederland
 • 2022: Online course Compassionate Inquiry (traumatherapie) - Gabor Maté
 • 2022: Masterclass Compassionate Inquiry (traumatherapie) - Gabor Maté
 • 2022: Reiki 2e graad - Anne Boerrigter (Reikimaster Usui Shiki Ryoho)
 • 2021-2022: Medische Basiskennis Pro - Con Amore Opleidingen
 • 2021: Psychopathologie - Con Amore Opleidingen
 • 2021: Reiki 1e graad - Anne Boerrigter (Reikimaster Usui Shiki Ryoho)
 • 2020: Loopbaancoaching - ICM Opleidingen
 • 2000-2004: Communicatiewetenschap - Universiteit van Amsterdam

Locatie

De sessies vinden plaats in de prachtige Villa Calluna. Het adres is Boulevard 19 in Zeist. Er is gratis parkeergelegenheid.

Ook is het mogelijk om online sessies via Zoom te doen.

CONTACT

Ik ontmoet je graag

Resoneert dit met je? Stuur me een bericht, dan neem ik graag contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking (telefonisch of via Zoom).

hallo@lisamerelle.nl

Reviews

Lichte lentezon, spiegelend maanlicht, sprankelend Zijn. Lisa is als een zacht baken van licht, een kompas; warmte en vertrouwen uitstralend. In haar heldere en kalme aanwezigheid ontstaat rust en je innerlijke weten kan zich openen voor wat wezenlijk is: de kracht van jouw essentie. Koers helpen geven is één van haar kern kwaliteiten. En dat doet ze met grote liefde, humor, sprankeling en een bemoedigende vanzelfsprekendheid.

Hanneke

Reviews

Altijd kijk ik uit naar mijn gesprekken met Lisa. Ik denk dat iedereen zich wel eens kan voorstellen dat er dingen zijn die je niet zomaar even kan bespreken met iemand. Echter kan je alles kwijt bij Lisa. Niet alleen biedt ze een luisterend oor, maar kan ze ook heel gericht vragen stellen en inzichten meegeven. Ik ben Lisa hier heel dankbaar voor!

Ivee

Reviews

Lisa is een heel diepzinnige coach die meedenkt en meevoelt. Daarbij is ze resultaatgericht en kent ze het klappen van de zweep. Zowel persoonlijk als zakelijk een heel goede keus. Vol vertrouwen wijs ik mensen aan haar door.

Jeroen

Reviews

Lisa wist perfect te levelen met mijn niveau en droeg een vertrouwde sfeer met zich mee. Ze had precies in de gaten wanneer er meer achter je gedachten en opmerkingen zat, en probeerde dan de onderste steen boven te krijgen. Bij elk gesprek gaf ze me nieuwe inzichten en leerde ze je op andere manieren naar jezelf te kijken. 

Niels

Reviews

Lisa is met haar heldere waarnemingsvermogen en zachtheid een heel fijne therapeut.

Ze heeft me erg goed geholpen en ik kan haar zeker aanraden!

Aukje

Logo NOBCO
Logo Coaching.nl

KVK 71433694 - BTW NL001921618B29