“The privilege of a lifetime is

to become who you really are ”

Carl Jung

LEVENSTHERAPIE

De stem van je lichaam

In ons deel van de wereld ligt de focus vaak op het mentale. We leven veel in ons hoofd, we verbinden met anderen via ons hoofd. Onze gedachten zijn bepalend voor wie we zijn. ‘Ik denk dus ik besta’.

Daarbij vergeten we ons lichaam, onze emoties. Terwijl onze ervaringen zich eerst en vooral in het lichaam manifesteren. Wanneer onprettige ervaringen zich in het lichaam vastzetten, kunnen ze leiden tot psychische problemen en zelfs ziekte. Je lichaam is echter ook je redding: wanneer je leert luisteren naar de stem van je lichaam kan werkelijke heling plaatsvinden.

Levenstherapie kijkt daarom naar alle dimensies, verbindt het lichamelijke met het psychische, emotionele en spirituele. Deze holistische vorm van therapie is daarmee diepgaand en transformerend. Zoals de psychiater Thomas Hora zegt: ‘alle problemen zijn psychologisch, maar alle oplossingen zijn spiritueel.’

Voor wie?

Wil je:

 • meer in verbinding zijn met jezelf en je omgeving?
 • meer uit je hoofd en in je lichaam komen?
 • in je volle licht stappen en vanuit je ziel gaan leven?
 • meer vreugde en energie in je leven ervaren?
 • meer zelfvertrouwen voelen?
 • je grenzen leren voelen en aangeven?
 • leren omgaan met overprikkeling?
 • uit herhalende patronen stappen?
 • onprettige ervaringen verwerken?
 • meer dan alleen praten?


Dan is Levenstherapie wellicht iets voor jou.

Sessies

Tijdens de sessies bespreken we je allereerst je levensloop, je fysieke en emotionele klachten en je hulpvraag. We onderzoeken daarna samen de oorsprong van je denk- en gedragspatronen. Inzicht en bewustwording is de eerste stap tot verandering.

Naast gesprekken gebruik ik lichaamsgerichte oefeningen, ademtechnieken en mindfulnessoefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten. Hoe meer je aanwezig kunt zijn in het hier en nu, in je lichaam, bewust van alle emoties en sensaties, hoe meer er heling plaats kan vinden. Ook kan systemisch werk, chakra assessment en healing onderdeel zijn van de sessie.


Een sessie duurt 1-1,5 uur.

In 2023 hanteer ik een gereduceerd tarief van € 75,- i.v.m. mijn opleiding.

De sessies kunnen tot 24 uur vantevoren kosteloos worden geannuleerd.

Lisa Mérelle

Over mij

Lisa Mérelle (1979)

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door wie mensen in hun kern zijn, wat hen beweegt, wat hen heeft gevormd. En ik heb altijd al een groot verlangen om daar licht op te schijnen om mensen verder te helpen. Om mensen weer in verbinding te brengen met zichzelf, energie en liefde te laten stromen. Wie verbonden is met zichzelf, kan zich beter verbinden met de ander en de wereld. Dan gaan we wezenlijk anders met elkaar en de natuur om. Dat is wat de wereld zo dringend nodig heeft.

Om me daaraan te wijden ben ik begin 2019 begonnen met de 5-jarige HBO-opleiding Levenstherapie aan School of Life Nederland. Een opleidingsinstituut voor levenstherapie en bewustzijnsontwikkeling, op basis van energetisch werk, traumaheling, lichaamswerk en coaching. Zolang ik in opleiding ben krijg ik supervisie vanuit School of Life over de sessies, wat een mooie verdieping geeft.

Van nature ben ik sensitief en doortastend op een zachte manier. Om samen alle lagen af te pellen en tot de essentie van jouw zijn te komen is voor mij het mooiste werk dat er is.

Ik ben aangesloten bij:


Opleidingen:

 • 2019-2023: HBO Levenstherapie – School of Life Nederland
 • 2022: Reiki 2e graad – Anne Boerrigter (Reikimaster Usui Shiki Ryoho)
 • 2022: Online course Compassionate Inquiry (traumatherapie) – Gabor Maté
 • 2022: Masterclass Compassionate Inquiry (traumatherapie) – Gabor Maté
 • 2021-2022: Medische Basiskennis Pro – Con Amore Opleidingen
 • 2021: Psychopathologie – Con Amore Opleidingen
 • 2021: Reiki 1e graad – Anne Boerrigter (Reikimaster Usui Shiki Ryoho)
 • 2021: Chakra Training – Hermelijn van der Meijden
 • 2020: Energy Healing Training – Hermelijn van der Meijden
 • 2020: Loopbaancoaching – ICM Opleidingen
 • 2000-2004: Communicatiewetenschap – Universiteit van Amsterdam

Locatie

De sessies vinden plaats in de prachtige Villa Calluna. Het adres is Boulevard 19 in Zeist. Er is gratis parkeergelegenheid.

Ook is het mogelijk om online sessies via Zoom te doen.

CONTACT

Ik ontmoet je graag

Resoneert dit met je? Stuur me een bericht, dan neem ik graag contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking (telefonisch of via Zoom).

hallo@lisamerelle.nl

Reviews

Ik ben Lisa erg dankbaar voor haar begeleiding bij mijn loopbaantraject! Tijdens elke sessie brengt Lisa rust, aandacht, interesse en positiviteit. Daarmee creëert ze een prettige sfeer, die uitnodigt tot diepere zelfreflectie. Hierbij gaat ze verder dan je helpen “bedenken” wat een goede volgende stap is: ze helpt je te verbinden met je hart, dromen en inspiratie. Ze kan daarbij ook inspringen op vragen en uitdagingen die buiten het loopbaandomein liggen. Kortom een echte aanrader als je op zoek bent naar verdieping, en oprechte, aandachtige begeleiding.

Sharon

Reviews

Lisa is een heel diepzinnige coach die meedenkt en meevoelt. Daarbij is ze resultaatgericht en kent ze het klappen van de zweep. Zowel persoonlijk als zakelijk een heel goede keus. Vol vertrouwen wijs ik mensen aan haar door.

Jeroen

Reviews

Lisa wist perfect te levelen met mijn niveau en droeg een vertrouwde sfeer met zich mee. Ze had precies in de gaten wanneer er meer achter je gedachten en opmerkingen zat, en probeerde dan de onderste steen boven te krijgen. Bij elk gesprek gaf ze me nieuwe inzichten en leerde ze je op andere manieren naar jezelf te kijken. 

Niels

Reviews

Lisa is met haar heldere waarnemingsvermogen en zachtheid een heel fijne therapeut.

Ze heeft me erg goed geholpen en ik kan haar zeker aanraden!

Aukje

thin
Logo NOBCO
Logo Coaching.nl

KVK 71433694 – BTW NL001921618B29